Hobbitul si Jack Reacher


Ok, nu e exact analogia dorita de fanii unuia si admiratorii (posibili) ai celuilalt dar am avut o dupa-amiaza in care m-am uitat la cele doua filme si am cateva idei de impartasit.Am vazut Hobbitul in 3D cu 24 frames and all that s**t si da, am fost placut impresionata. Nu ma asteptam sa nu fiu impresionata pentru ca mi-a placut trilogia (atat literar cat si cinematografic) si din seria cartilor scrise de J.R. Tolkien prima pe care am citit-o a fost Hobbitul, urmata de trilogie si de Roverandom (care nu are ceva de-a face cu universal Middle Earth). Nu cred ca pot sa ma plang de ceva. Ok, bine, nu e un Hobbit pur ci amestecat cu un alt arc narativ mai imaret si demn de a fi transformat intr-o trilogie – poate fi deranjant pentru puristi dar mie mi s-a parut foarte ok. 
Marea surpriza a serii mele a fost Jack Reacher. M-am dus la film pentru ca trebuia sa vad ceva inainte de ora la care incepea Hobbitul. Nu era nimic altceva demn de acest nume la o ora acceptabila. Si mi-a placut, chiar mult, chiar de la inceput. Plus in ultima vreme Tom Cruise nu e cel mai bun actor, plus parea sa fie inca un film in care el o face pe cel mare si tare si nu apuci sa apreciezi nimic altceva, filmul invartindu-se in jurul maretiei lui. Nu a fost cazul – adica da, se invarte in jurul lui, dar el e personajul principal, un personaj cu multe probleme si in niciun caz nepatat –  actiunea era interesanta, iesita intr-un fel din tiparele genului, personajul principal feminin era interesant – nu am de ce sa ma plang.

Intr-un fel Jack Reacher a fost o surpriza mai placuta decat Hobbitul si m-a convins ca poate daca ai un material valabil (in cazul de fata cartile lui Lee Child) inclusiv Tom Cruise poate fi interesant.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s