Macarons

Macaron este un deliciu format din doua bucati de aluat de bezele cu un tip de dulceata la mijloc. Fiecare culoare este asociata unui tip de fruct.

Pentru cei ce au citit titlul poate v-a dus cu gandul la macaroane cu branza. Cam acelasi tip de confuzie se produce si asupra subiectului urmator

Avem cu totii zile proaste, desi unii au mai multe decat ceilalti. Consider ca orice zi proasta trebuie retinuta drept una in sinea noastra, astfel incat sa nu ii afectam pe cei din jurul nostru. Desi epoca in care traim ne indeamna sa controlam totul obsesiv uneori sa le expui este singura solutie disponibila.
Nu ma voi lua de apropiati ci de cei ce viseaza sa plece din Romania. Imi place acea categorie de oameni, ma intriga. Lumea mereu isi imagineaza ca in alta parte este o lume mai buna, ceea ce se si poate. In schimb eu vad ca romanii de afara lucreaza mai mult decat cei din tara pentru a atinge standarde straine. Exista o serie de probleme importante cand vrei sa pleci: esti intr-o tara straina deci mama, tata, bunicul sau matusa nu sunt acolo nici ca sa te ajute nici ca sa te bata la cap, intrii in alt sistem in care nu ai trait ca atare regulile sunt diferite si frustrante, esti SINGUR (mai putin daca te duci la sora ta in Italia) in masura in care locuiesti singur rupt de restul persoanelor ce te-ar fi putut ajuta.
Aud atatia oameni care imi spun ca e super tare sa fi la Sorbona, ca ce genial e sa studiez in Franta. Stiti ce? E ca dracu! Sunt departe de tara care imi place mai mult ca Franta (oricat de cacat ar fi in Ro tot imi place), de mare parte din prietenii mei, de lucruri care imi plac si pe care am ajuns sa le ador (tigani, praf) si ce fac? 19 ore de facultate si 23 de ore de munca, ah si mai am si o relatie pe langa, un blog si diverse proiecte despre viitoarele facultati la care dau/vreau sa intru. Este ora 12 noaptea si sunt in picioare de la 7. Toata ziua m-am ocupat de 2 fetite, am alergat iar seara la 8 cand am scapat de munca am fost sa imi cumpar de mancare, singura la Auchan, la marginea Parisului si am ajuns acasa la 10 noaptea. Iar acum de la carat ma doare spatele, sunt obosita de cand m-am trezit si nici imaginatia nu ma mai salveaza de programul infernal din zilele urmatoare (cand voi lucra pana la 11 noaptea minim dar am examen la spaniola).
Asadar daca vreti sa faceti orice in strainatate ce presupune mai mult de 6 luni de viata uitati-va la caldurica din casa, la rudele de prin apropiere, la cat de usor te intelegi in limba materna cu ceilalti si la faptul ca barul preferat este la 6 strazi distanta. Si dupa mai plangeti-va de Romania.
But the again Forest Gump says that life is like a box of chocolates (macarons au chocolat).


6 thoughts on “Macarons

  1. Fredonam “Macarale, se inalta..etc” din filmuletul cu ApropoTv, iar cand am trecut la postul asta, s-au inversat brusc cuvintele si am inceput sa cant “Macaroane..”. o_O

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s