Ecologie (1)

Subiectul este interesant pentru ca starneste controverse iar unul din indemnurile principale este cel al reducerii efectului de sera. Multi oameni considera ca este o gluma, ca incalzirea globala (mai ales dupa aceasta iarna) nu exista cu adevarat ; dar rolul meu nu este sa conving pe cineva de ceva. Fiecare decide in viata sa treaca peste anumite subiecte care nu ii afecteaza inca dar peste ale caror consecinte nu vor putea trece dupa.

Pentru cei ce inca mai spera iata cateva idei de comportament moral fata de planeta :

– mai putina carne de vita –

Vacile produc metan, un gaz foarte poluant. La nivel global , pe cat cerinta pentru carne de vaca creste, pe atat au loc defrisari masive pentru creerea pajistilor.Se defriseaza mai ales pentru lemn, nu cred ca vacile sunt problema reala, dar fie. Eu oricum mananc carne o data pe saptamana daca vreau, nu ma omor si nu imi place carnea de vita prefer pui sau peste. Asta in legatura cu acei blogari ce sustineau ca nu pot trai fara carne– mai putini copii –

Sunt aproximativ 7 miliarde de oameni pe pamant si in 2050 vor fi aproape 9 miliarde. O persoana ce se naste azi aduce 400 de tone de CO² in cursul vietii sale.Sustin ideea, dar cred ca asa cum China a dat o lege ar trebui sa dea si India. Nu cred ca tarile occidentale au nevoie de o astfel de lege, poate totusi in functie de clasele sociale. Sa facem copii in functie de venit. Cat de liberalista am fost la faza asta, scuze daca am jignit.

– mai multe panouri solare –

In aproape toate tarile uniunii (si in Romania, da) poti primi ajutor de la guvern daca doresti sa montezi panouri solare. Iar tehnologia avanseaza si le face mai ieftine.

Subscriu.

– mai putine produse elecronice noi –

Nu va mai schimbati telefonul (sau calc) anual, vindeti si cumparati produse electronice la mana a doua.

Ok, asta e greu de facut. Evident ca e atragator acel mobil nou din vitrina…

– mai putin shopping –

Spre intristarea « damoazelelor » ce vor citi aceste randuri hainele ar trebui cumparate mai degraba la mana a doua. Si din fibre artificiale deoarece cele naturale polueaza intens (40kg CO²/pulover de lana).Nu imi place shopping-ul defel, rareori il practic.

En français

Sujte intéressant puisqu’il crée des controverses, aujourd’hui l’enjeu principal est la diminution du réchauffement climatique. Puisque beaucoup de gens pensent encore que ce n’est qu’une blague, que ce réchauffement (surtout après cet hiver) n’existe pas vraiment, je ne vais absolument pas vous convaincre de l’inverse. Chacun fait son choix dans la vie de fermer les yeux sur différents sujets qui ne les affectent pas vraiment actuellement en pensant échapper aux conséquences par la suite.

Pour ceux qui partagent mes opinions voila quelques idées:

-manger moins de boeuf-

Les vaches produisent du méthane, un gaz très poluant. En même temps des défrichements à lieu à un niveau global, pour permettre aux vaches de pâtre.

-avoir moins d’enfants-

Il y a 7 milliards de gens dans le monde et en 2050 il y en aura 9 milliards. Une personne qui naît aujourd’hui produit 400 tonnes de carbone durant sa vie.

-utiliser plus longtemps des électroniques-

Ne changez pas à la première occasion votre portable ou votre PC.

-installer des panneaux solaires-

En presque tous les pays européens il y a de l’aide de la part du gouvernement pour ceux qui veulent installer des panneaux solaires. En plus ils sont de moins en moins chers.

-acheter moins de vêtements-

Il faudrait acheter plus de fibres artificielles. Les fibres naturelles produisent beaucoup plus d’émissions – 40 kg/pull de laine.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s