Amalia

My7uNa a postat prin ianuarie o motivatie a numelui ei si cateva detalii despre cum a fost conceputa (cele doua se leaga bine). Mi s-a parut o super idee. Cine mai vrea sa o preia este binevenit…

Numele a fost ales, din cate stiu, de bunica mea. A decis ca ar trebui sa port numele Amaliei Rodriguez, cantareata de fado. Acum cateva luni am si inteles ce este fado-ul, ca atare sunt mai multumita de nume ca inainte. Muzica foaaaarte trista (nu mi se pare ca mi se potriveste). De doua ori cred oameni de peste 50 de ani mi-au spus: “Numele tau vine de la cantareata aceea!”.

Dar nu am ajuns inca la partea cea mai interesanta. Numele meu este de origine germanica si inseamna “munca”. Se inrudeste cu Emilia, Amelia etc. Numele meu inseamna munca, MUNCA.
Si totusi: este rar (ca atare sunt 13 Amalii in Pagini aurii) ceea ce e destul de tare. Din nefericire aproape nimeni nu il intelege din prima si sunt ori Ana-Maria, ori Maria, ori ceva asemanator. In timp ajungi sa te obisnuiesti.


2 thoughts on “Amalia

  1. Cred ca am un nume inadecvat caracterului meu. Cum se zice in latina/greaca “lene”? Sau daca nu exista, macar “somn cu nemiluita”?

    Like

  2. Inseamna ca nu te-ai trezit la timp sa-ti faci temele… pfff; somn e cam la fel in latina, nu stiu in greaca; nu cred ca a dat nastere la nume

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s