Victor Hugo vs Gigi Becali

Mai megaloman decat Gigi Becali este numai Victor Hugo. Afirmatia poate parea ciudata dar este adevarata. Nu ca as vrea sa pun aceste doua personalitati in aceeasi propozitie ci doar pentru ca unul este dotat cu un talent remarcabil dar cred ca megalomania lor poate fi comparata.


Victor Hugo compune o arhitectura a operei sale in care se include. De exemplu in Notre-Dame de Paris Victor Hugo alege catedrala drept simbol iar frontispiciul creaza un H gigantic.

In Muncitorii marii Victor Hugo creaza un H din doua stanci intre care se propteste Duranda, vaporul cu aburi pe care personajul principal se straduieste sa-l elibereze.

De ce ne mai mira faptul ca Becali are o statuie din aur a lui Iisus Hristos pe cruce la poarta lui sau cantitatea de foita de aur folosita? Poate pentru ca este kitch. Dar rapid gradul lui de megalomanie nu mi se pare atat de iesit din comun.

Tristetea mea vine din faptul ca Victor Hugo avea drept defect megalomania, si megaloman fiind a scris Mizerabilii pe cand Gigi Becali are drept trasatura megalomania si, inca, nu este cea mai neplacuta trasatura a sa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s