Reasons for idiocracy

Vorbeam cu un prieten despre teorii sociale cu putin timp in urma ca sa-mi explic fenomenele de circ din noua scena mediatica romana. El plesnise de ras la articolul despre Honorius Prigoana si reactia lui la top 30 crai de Dorobanti facut de Academia Catavencu. Vorbind cu un alt prieten am observat cum doi tineri de varste apropiate cu falnicul Honorius (22 de primaveri) se indigneaza pe buna dreptate, cred, de banii pe care Honorius ii are, de harfele lui (cat imi place cuvantul), de ambitia lui de a nu fi considerat “pitiponc” (desi eu stiam ca pitipoancele nu sunt bogate si ca ele cauta mosi cu bani).
Apropo, am ras de nu am mai putut la poza asta din finala teracota de pe cocalari.com:

Eu m-am gandit la altceva. O prietena buna mi-a povestit ca Nikita este bolnava psihic. In sensul in care copilaria ei au facut-o superstarul de azi. Crescuta de o familie de tigani care nu a tinut la ea singura metoda pe care o are ca sa isi aureasca blazonul este sa iasa in evidenta.

Asa il vad si pe Honorius sincer. Adica cu ce este el vinovat ca si-a facut facultatea la Chicago, ca acolo avea apartament de zeci de mii, ca aici are apartament de zeci de mii si ca nu iese decat prin Bamboo. Are dreptate si cand spune ca Dorobanti este in centrul orasului si acolo se intalneste cu investitori, bancheri etc. Nu are de ce sa stie unde e B52. Nu sunt de acord insa cu judecatile pe care el le emite in mod gratuit despre jurnalista care ii lua interviul

H.P.: Da. Şi nu vă duceţi în Bamboo?
R.: Nu.
H.P.: Nu?! Da’ unde mergeţi?
R.: Mă duc în alte cluburi, Control, B52.
H.P.: Am înţeles, deci sînteţi şmecheră de… cum îi spune acolo… Regie.

As fi putut sa ma indignez si sa ma amuz de tupeul si cat este el de limitat geografic prin Bucuresti. Dupa mi-am dat seama ca daca el crede ca singura farmacie deschisa din Bucuresti este in Dorobanti, nici eu nu sunt prea departe de adevar, nu stiam decat de o 2na de la Unirii.

H.P.: Întrebam. Sînt, există astfel de copii, dar… mi se pare total absurd să generalizăm acest lucru şi să îi punem pe toţi în aceeaşi categorie. Dar pe mine m-aţi pus în topul Şmecherii de Dorobanţi… Eu merg foarte des în Dorobanţi, vă recunosc, acolo e singura farmacie deschisă nonstop.
R.: Nu e singura.
H.P.: P-aia o ştiu eu. Îmi pare rău, eu locuiesc în centru.

Pana la urma educatia pe care o primim si mediul in care traim, din punct de vedere social, determina niste trasaturi, o serie de ambitii. Nu ii poti compara pe Honorius si Codin (Poponet), pentru ca cel dintai pare a avea si cateva idei in cap, ca nu degeaba e fiul lui Prigoana.

Prin urmare nu mai judecati saracii copii cu bani si saracele Nikite, ca nu sunt vinovate decat pe jumatate de ceea ce debiteaza sau ceea ce au ajuns.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s